ponedeljek, 30. december 2013

Tulip kopalna kad

Tulip je revolucionarna kopalna kad, ki je zaradi svoje oblike namenjena manjšim kopalnicam. Ideja, kot je najverjetneje tudi že iz slike razvidno, izhaja iz tulipanovega cveta, saj ima podobno obliko. Ko je odprta, deluje kot kopalna kad, ko je zaprta, pa deluje kot tuš kabina.

V zaprtem oz. pokončnem položaju zavzame zelo malo prostora, zato je primerna za manjše kopalnice, v katere drugače nebi namestili kopalne kadi. Odlikujejo jo tudi podvodni motorčki in masažerji ter različni nastavljivi programi, kar zagotavlja izjemno uporabniško izkušnjo. 
 
 
Tulip kopalna kad je patentirana, išče pa še proizvajalca.

torek, 24. december 2013

Najdražja kopalna kad na svetu

Najdražja kopalna kad na svetu je bila prodana v Dubaiu, imenuje pa se Le Grand Queen. Njena posebnost je, da je bila izdelana iz zelo redkega kamna, ki ga najdemo le v vulkanskem gorovju v Indoneziji.

Nekateri verjamejo, da ima ta kamen zdravilne sposobnosti, kar je bil tudi glavni dejavnik določanja cene te kopalne kadi, ki znaša kar miljon funtov. Le Grand Queen kopalna kad je unikat, torej bo sto miljonov let energije, ki jo kamen drži v sebi, zdravilno pomagalo le enemu lastniku.

To, da je kopalna kad res nekaj posebnega, so verjele tudi stare egipčanske, kitajske in arabske civilizacije, upamo pa, da v to verjame tudi njen novi lastnik. 
 
 
kopalna kad


ponedeljek, 23. december 2013

Kopalna kad v obliki ženskega čevlja

To, da je lahko kopalna kad nenavadne oblike, smo že v nekaj člankih dokazali in tudi tokrat smo pripravili precej izjemen primer tega. Predstavljamo vam briljantno, zapeljivo in elegantno kopalno kad v obliki ženskega čevlja z visoko petko.

Unikatna kopalna kad je nastala v Italiji, izdelalo pa jo je podjetje Sicis, ki je poskrbelo že za kar nekaj umetniških del, zasluženih za naše občudovanje. Zgrajena je iz miniaturnih steklenih delcev, še dodatno pa je okrašena iz ploščic v umetniški obliki mozaika. Njena posebnost je tudi to, da voda, ki prihaja iz najvišjega dela kadi, nežno masira vaše rame in vam tako omogoča, da se lahko sprostite in v kopeli resnično uživate.

kopalna kad

Takšna kopalna kad bo potrebovala kar veliko prostora v vaši kopalnici, za njo pa boste odšteli vsaj 17.000 dolarjev. 

sreda, 18. december 2013

Kopalnice in neonske luči

Super ideja za popestritev vaše domače kopalnice je uporaba neonskih luči. Sicer je to dokaj specifična zadeva in ni ravno za vsakega, nekaterim je to všeč, drugim pač ni, uporaba mora pa biti predvsem zmerna.

Če imate moderen tuš, ki je vgrajen kar na kopalniški strop in iz njega teče voda kot nekakšen dež, ga lahko dodatno modernizirate z uporabo neonskih svetilk. Če želite dobiti pravi efekt morajo biti le-te seveda različnih barv, med uporabo pa ostale luči ugasnite. Na takšen način lahko z izbiro primerne glasbe ustvarite čudovit romantičen ambient. 
 
kopalnice
 
Če na primer ne želite posegati v kopalniško opremo vaše kopalnice in karkoli spreminjati, lahko neonske luči preprosto dodate, saj se jih dobi tudi v obliki sveč. Postavite jih ob kopalno kad in topla kopel bo postala čisto posebno doživetje. 
 
kopalnice
 

ponedeljek, 16. december 2013

Božična kopalniška oprema

V božičnem vzdušju lahko okrasite celoten dom, zakaj nebi v takšnem stilu imeli tudi kopalnice? Seveda bo vaša kopalniška oprema ostala ista, barve sten tudi, govorimo bolj o božičnih okraskih, s katerimi popestrite prostor.

kopalniška oprema

En način okrasitve je, da se dejansko kopalniška oprema niti malo ne spremeni, dodate samo lučke, smrekco, darila, ikebane in podobno. Pri drugem načinu pa stvari malce spremenimo, in sicer zamenjamo preprogo ter kopalniško zaveso, prav tako lahko toaletni školjki dodamo preprogo in pokrivalo, odstranimo kozarec za zobno ščetko in na omarico postavimo “ho ho ho” skodelico, toaletni papir nam lahko drži kar snežak, tekoče milo pa dobimo iz rdečega škornja. 
 
kopalniška oprema
 
kopalniška oprema
 

Ročno izdelane granitne kopalne kadi

Granit je zrnasta magmatska kamnina, primerna pa je tudi za kopalne kadi. Izdelane so ročno s kladivom in dleto, zato je vsaka unikatna, kombinirajo pa preprost japonski stil s sodobnimi trendi.

Odlikuje jih njihova prezenca, saj granitne kopalne kadi delujejo zelo masivno in v prostoru resnično pridejo do izraza. Za takšne kopalne kadi velja, da imajo nek poseben značaj, saj naj bi vsaka vsebovala košček kamnosekove duše. V dom prinesejo občutek večnosti oz. brezčasja, ki je dandanes še kako pomemben, saj se nam vsem nekam mudi in se le redko lahko sprostimo.

kopalne kadi
Navadno jih lahko dobite v štirih barvah, odšteti pa boste morali nekje med 10.000 in 16.000 dolarji. 

sreda, 11. december 2013

Baročna kopalna kad

Če opremljate vašo kopalnico v staromodnem slogu in želite, da bi temu stilu ustrezala tudi vaša kopalna kad, imamo dobro novico za vas. Nič več vam ne bo treba brskati po oglasnikih in iskati stare rabljene kadi, saj se starinska kopalna kad dandanes lahko dobi že kar nova.

Čudovita kopalna kad v baročnem slogu je izdelana ročno v Italiji. Mislili so na vse, saj je kad okrašena z raznimi okraski in detajli, ki izražajo moč, obilje in načelo absolutizma, kot se za barok tudi spodobi.

Veličastna baročna kopalna kad brez dvoma predstavlja osrednji in najpomembnejši del vaše kopalnice, za njo pa boste odšteli slabih 4000 dolarjev. 
 



torek, 10. december 2013

Osvežite kopalnice z poslikavo sten

Danes bomo pisali o zanimivih poslikavah sten, s katerimi boste vaše kopalnice osvežili in jim dodali nek svoj čar. 
Prva ideja so črte oz. trakovi različnih barv, ki v prostor vnesejo občutek brezmejnosti in gibanja. Odlično jih lahko kombinirate z ostalo kopalniško opremo in ustvarite unikaten ambient, v katerem se boste počutili udobno in domače. Nekatere kopalnice, ki nimajo naravne svetlobe, lahko delujejo precej utesnjeno in se v njih težko sprostimo. Z malce domišljije lahko postane stena nad kopalno kadjo pogled na peščeno plažo, čudovito naravo, gore ali pa vesolje. 
 
Stene lahko tudi samo okrasite z raznimi zabavnimi ali motivacijskimi napisi, ki vam polepšajo jutro, vas spravijo v smeh, ali pa spomnejo na življenska načela, po katerih se trudite živeti. 
 
Preženite monotonost vsakdana in vaše kopalnice spremenite v oazo domišljije, svežine in miru.


petek, 22. november 2013

Kopalna kad iz bambusa

Na Kitajskem je zelo popularna kopalna kad izdelana iz bambusa, vedno bolj pa se uveljavlja tudi v ostalih državah, saj je bambus okolju prijazen material z nizko emisijo ogljika. 
 
Na trgu je takšna kopalna kad relativno nova, odlikuje pa jo moderen dizajn in prilagodljivost, saj jo lahko enostavno premikate po želji. Kopalna kad omogoča tudi preprosto čiščenje in vzdrževanje, izredno dobro ohranja toploto, je udobna, odporna na vlago ter zaščitena proti moljem. 
 
Bambus je trši in odpornejši od drugega lesa, samodejno se prilagodi okolju, temperaturi in vlagi, vašo kopalnico pa bo osvežil s prijetno aromo in eksotičnim videzom.
 
 


četrtek, 21. november 2013

Staromodne kopalnice

Če sta vam všeč tradicionalnost in staromodnost ali pa bi želeli za kakšen trenutek pobegniti sedanjosti, lahko opremo vaše kopalnice izberete tako, da ne bo sodobnega in modernega izgleda, kopalnica pa vas bo popeljala nazaj v čas. 
 
Stene kopalnice obarvajte v barve zemlje, torej variacije rjave, ki naj bo v kontrastu z barvo tal. Pazite na zmernost, barva naj ne bo presvetla ali pretemna. Kopalna kad naj bo samostoječa, saj ima nek določen čar, z razliko od tistih pravih staromodnih, pa so nove veliko preprostejše za vzdrževanje in čiščenje, čeprav lahko delujejo zelo starinsko. K pravemu izgledu kopalnice bo doprinesel tudi umivalnik z podstavkom, nad katerega namestite manjšo omarico z ogledalom. Razne kljuke, obešalniki in stojala za sveče naj bojo iz železa, saj lahko jeklo hitro uniči pravi staromoden dizajn. 
 
 
Pozorni bodite na vse malenkosti, saj je pomembna tudi pravilna izbira svetila, okraskov, rastlinja in ostale dekoracije.

torek, 19. november 2013

Predlogi za kopalnice

Dandanes je težko narediti nekaj, kar ni bilo že zdavnaj narejeno, a poskusiti ni greh. Če se vam zdijo vaše kopalnice dolgočasne in bi jih želeli vsaj malo spremeniti, imamo nekaj predlogov za vas. 
 
Večina ljudi ima doma v kopalnicah bide, le malokdo ga pa uporablja. Nadgradite ga lahko tako, da zraven postavite klop oz. stol in s tem naredite umivanje preprostejše ter uporabnejše, predvsem za starejše: 
 

Naslednja super ideja je primerna za vse, ki živijo hitro življenje in nimajo zjutraj časa za kuhanje kave ali zajtrka. V kopalnice lahko namestite avtomat, ki vam skuha kavo, medtem ko se vi umivate in urejate za v službo: 
 

Nič nenavadnega pa ni, če v vaše kopalnice namestite tudi televizijo ali radijski sprejemnik, da zjutraj med umivanjem ne zamudite vremenske napovedi ali stanja na cestah.

petek, 15. november 2013

Kopalna kad za otroke

Dokler otrok ne zna sesti, je kopanje lahko kar težavno opravilo. Olajša vam ga lahko posebna kopalna kad namenjena otrokom, ki zaradi svoje anatomske oblike omogoča lažje kopanje.

Dandanes poznamo veliko modelov kadi, od zložljivih do nepremičnih, različnih stilov in oblik, iz plastike ali keramike. Paziti morate, da je kopalna kad stabilna in trpežna, saj je na prvem mestu otrokova varnost, šele nato estetska skladnost z ostalo kopalniško opremo. K varnosti prispevate tudi z nedrsečo podlogo, ki jo položite v kopalno kad, saj preprečuje drsenje v kadi, nekatere pa nudijo tudi oporo za malčka. Pri kopanju vam je lahko v pomoč tudi kopalni sedež, ki drži otroka v pokončnem položaju in s tem omogoča lažje in hitrejše umivanje.

četrtek, 14. november 2013

Najdražje kopalne kadi

Beseda luksuz dobi nov pomen, ko vaša kopalna kad stane več kot večina hiš. Mojstri, ki so obnovili baklo gospe Liberty, so izdelali kopalno kad iz masivnega bakra. Dolga je skoraj dva metra, široka je skoraj en meter, torej udobje in prostornost nista vprašljiva, za njo pa boste odšteli 67,557 dolarjev. 
 
Naslednja kopalna kad je izklesana iz enega kosa amazonskega „rock“ kristala, dizajniral pa jo je Luca Bojola. Zaenkrat sta bili izdelani samo dve, obe pa sta na svoj način unikatni. V premeru meri približno 2,5 metra in je mišljena za tri osebe. Stane kar 850.000 dolarjev, torej bi zanjo odšteli celotno sedmico na lotu. 
 
Za primerjavo, namesto takšne kopalne kadi, bi lahko imeli pred hišo Lamborghinija: 


 
Kaj bi izbrali?

ponedeljek, 11. november 2013

Futuristična kopalna kad

Vsaka stvar, ki nas obkroža, nam dopušča kreativnost in domišljijo. Zakaj bi se pustili ujeti pusti vsakdanjosti, ko je pa drugačnost lahko tako lepa, zanimiva in navdihujoča. Sodobna kopalna kad lahko postane prava umetnina, ki nas ne samo z videzom, ampak tudi z magičnim občutkom ugodja in udobnosti, že zjutraj spravi v dobro voljo in nam nariše nasmeh na obraz. 
Kot primer si lahko ogledamo kopalno kad, ki spreminja barve glede na ritem pesmi, ki jo poslušate na vašem iPodu. Ima tudi nadzorno ploščo, na kateri lahko spreminjate pesmi in barve. Prava izbira torej za vse ljubitelje glasbe. 

Zelo zanimiva je tudi kopalna kad Ballerina, ki se z enim klikom spremeni v tuš. Ime Ballerina je dobila zato, ker v transformaciji posnema gibe balerine, ki vrti palico. Zmedeni? Nič hudega, oglejte si sliko in postalo vam bo jasno o čem govorimo. 


Za konec vam predstavljamo še eno izmed inovacij, ki temelji bolj na uporabnosti, kot na samem videzu. Se vam je že zgodilo, da vam je med umivanjem zmanjkalo šampona in ste se morali sprehoditi čez celo kopalnico do omare, pri tem ste pa seveda vse zmočili? No, Stowaway kopalna kad ima rešitev za vas. Izdelana je tako, da se stranice lahko odprejo, noter pa shranite vse kar potrebujete pri umivanju. S tem prihranite tudi veliko prostora v omarah. 

Trendi kopalniške opreme za leto 2013

Če želite ostati v koraku s časom, si oglejte nekaj predlogov, ki smo vam jih pripravili, da bo vaša kopalniška oprema resnično moderna in trendovska.

Letošnja modna muha so starinski lestenci, ki spominjajo na tiste prave kristalne iz 19. stoletja. Navadno jih vidimo v jedilnih in dnevnih prostorih, vendar so vse pogostejša izbira tudi v kopalnicah, saj nenazadnje tam preživimo kar veliko časa, zato ni več pravega razloga, da nebi tudi kopalnice izgledale čudovito in glamurozno.


Drugi predlog so samostoječe kopalne kadi, ki lahko staro kopalnico spremenijo v čudovito izkušnjo, in grelniki brisač. Le-te v domačih kopalnicah že kar pogosto videvamo, izgledajo pa nekako takole :

Poleg tega, da lahko popestrijo vašo kopalnico, so izjemno uporabni, saj vas z njihovo pomočjo pozimi ob koncu tuširanja pričaka lepo topla brisača, ki vas ovije v toplino.

Vse bolj moderni so veliki barvni vzorci in teme, lahko si omislite kopalniško zaveso v maroškem ali indijskem stilu, lahko pa kaj čisto svojega, edinstvenega. In še za konec, kopalniška oprema mora izražati luksuz, zato naj bo v vaši kopalnici marmor, lahko ga uporabite na tleh, stenah, ali celo v kabini za prhanje.



torek, 5. november 2013

Praktični pripomočki v kopalnici

Kopalnice lahko popestrimo z raznoraznimi zabavnimi pripomočki, ki so hkrati tudi resnično praktični, pa tudi kopalniška oprema z njimi ne izgleda pusto oziroma dolgočasno. Če imate otroka, ki ne doseže vodne pipe, lahko to zelo enostavno rešite z nastavkom v obliki račjega kljuna:

Naslednji pripomoček se vam bo mogoče res zdel hecen, vendar je zelo priročen. Predstavljamo vam nastavek, ki ga lahko pritrdite na katerokoli zobno pasto. Nič več vam ne bo treba stiskati tube na vseh koncih, pa še izkoristek je maksimalen. 
 
Če ste perfekcionist, ki nobene stvari ne prepusti naključju, potem nedvomno potrebujete tale digitalni termometer, s katerim lahko nastavite perfektno temperaturo kopeli. Šalo na stran, uporablja se ga predvsem za otroke, saj je njihova koža občutljivejša, zato moramo biti pri temperaturi vode pazljivejši. 
 
Idej je seveda še ogromno, to je bilo samo nekaj predlogov. Naj bo vaša kopalniška oprema zanimiva, okusna, zabavna in praktična.

ponedeljek, 4. november 2013

Kopalna kad iz akrila

Akril je umetna snov, ki velja za enega najprimernejših materialov za kopalnice. Odlikuje ga velika trpežnost, odpornost proti kemikalijam, gladka površina, zelo lahko ga je oblikovati oz. obdelovati, pa še umazanija se ga stežka oprime, kar ga naredi enostavnega za čiščenje. 
 
Če je vaša kopalna kad iz akrila ima torej praktično neomejeno življensko dobo, temperaturne spremembe ji ne škodujejo, površina se ne bo obrabila, če jo pa slučajno opraskamo, to zelo preprosto odpravimo. Dobra lastnost je tudi to, da kopalna kad dlje časa drži temperaturo, saj je akril odličen izolator.


torek, 29. oktober 2013

Preproge v kopalnici

Pomembna kopalniška oprema so tudi preproge oz. tepihi, ki ne vplivajo le na videz vaše kopalnice ampak tudi na varnost, saj so tla pogosto lahko mokra in spolzka, kar hitro pripelje do raznih poškodb. Preproge poskrbijo tudi zato, da vaša stopala ostanejo suha in topla.

Kupiti jih je mogoče v vseh možnih barvah in vzorcih, z malo domišljije in zavedanjem, da se mora k njim skladati tudi kopalniška oprema, lahko s preprogami osvežite videz kopalnice. Materiali preprog so različni, izdelane so lahko iz umetne mase, bambusa, bombaža, klobučevine itd. Izbira materiala vpliva seveda na udobje in življenjsko dobo.

Če si želite, da bi bila vaša kopalniška oprema izvirna in zanimiva, hkrati pa ste navdušeni nad naravnimi materiali, si lahko preprogo omislite kar iz plutovine oz. plutastih zamaškov:


ponedeljek, 28. oktober 2013

Vodna terapija in kopalna kad

Sebastian Kneipp je bil vodni terapevt, ki je razvil naravno obliko zdravilstva. Že pri 27 letih je odkril zdravilne učinke vode in zelišč ter ugotovil, da kopalna kad napolnjena s toplo vodo širi krvne žile, mrzla voda jih krči, rastlinski dodatki pa blagodejno učinkujejo na telo.

Zdravljenje po Kneippu se deli na pet stopenj : Hidroterapija, Prehrambena terapija, Terapija gibanja, Filoterapija in Teorija urejenega življenja.

Hidroterapija uporablja za zdravljenje moč vode. Telo se različno odziva na vroče in hladne dražljaje, ki stimulirajo imunski sistem, pospešijo cirkulacijo krvi, zmanjšajo občutljivost na bolečino itd.

Domača kopalna kad vam torej lahko služi tudi za naravno zdravljenje. Poznamo navadne, izmenične, rastoče in padajoče kopeli. Pri navadnih temperatura ostaja ista, pri izmeničnih topli kopeli sledi mrzla, pri rastočih se temperatura povečuje, pri padajočih pa pada.

Pred začetkom terapije mora biti telo dovolj ogreto in prekrvavljeno, svetujemo tudi, da se pred začetkom zdravljenja posvetujete z vašim zdravnikom.

četrtek, 24. oktober 2013

Kopalna kad kot zaslon na dotik

Raziskovalci iz Tokia so predstavili zanimiv, svojevrsten izum, ki lahko vsako vodno površino spremeni v zaslon na dotik. Torej lahko zaslon na dotik postane tudi vaša domača kopalna kad. Izum je sestavljen iz 3D kamere, ki zaznava vsak gib, vsebuje pa tudi vodoodporne zvočnike in barvni projektor. V vodi lahko simuliramo eksplozije in druge pojave, kot je valovanje itd. Vsebine premikamo tako, da jih enostavno s prstom potegnemo na želeno mesto, s potopitvijo rok pa datoteko izbrišemo. 

Če imate doma samo eno kopalnico in je čakalna vrsta že zdaj dolga, utegne ta izum situacijo samo še poslabšati, če pa imate otroke, ki jim kopalna kad ne diši preveč in jih je težko spraviti v kopalnico, to zdaj ne bo več problem.

sreda, 23. oktober 2013

Keramične ploščice in kopalniška oprema

Keramične ploščice so nepogrešljiv del naše kopalnice, saj imajo veliko dobrih lastnosti, kot so lep izgled, dolga življenjska doba, odpornost in dobra prevodnost toplote, preprostost čiščenja in vzdrževanja itd. Poleg vsega tega nam nudijo tudi nešteto možnosti pri oblikovanju kopalnice, saj so na voljo v različnih barvah, oblikah in velikostih, zato je naša kopalniška oprema lahko še tako edinstvena in unikatna, vedno se bojo našle tudi primerne ploščice.

Dandanes so v modi mozaiki, ki so navadno sestavljeni iz keramike ali stekla, v obliki majhnih kvadratkov. Ker pa niso ravno najcenejši, se mnogokrat namesto njih uporabi kar keramične ploščice, ki imajo samo obliko mozaikov, ali pa večje keramične ploščice, ki jih potem kombiniramo z mozaiki.

Za karkoli se že odločite, keramične ploščice ali mozaike, ne pozabite, da s tem ustvarjate ambient in energijo. Nakup naj bo torej dobro premišljen, prav tako pa naj bo tudi ostala kopalniška oprema na nivoju, da se boste v svoji kopalnici zares dobro počutili.

petek, 18. oktober 2013

Moderna kopalniška oprema

Kopalnice niso več samo prostori namenjeni osebni higieni, postajajo namreč veliko več. Vedno bolj je pomemben videz, vseeno se pa na funkcionalnost ne pozablja. Opremljanje kopalnice torej ni enostavno opravilo, saj se je dandanes kopalniška oprema kar precej spremenila.

Ne spreminja se samo zasnova, modernejši so tudi materiali. Uporablja se že površinsko zaščito glazure, ki umazaniji preprečuje oprijem in zelo poenostavi čiščenje, še vedno pa je potrebno vložiti nekaj truda, saj takšne, ki se čisti sama, na žalost še ni. Poleg ploščic se uporabljajo tudi drugi materiali, kot so les, steklo, tapete, tkanine itd. Moderna je tudi kopalniška oprema z LED diodami, ki prostor dodatno osvetlijo in vzbujajo domišljijo.

Pojavljajo se že avtomatske oz. daljinsko vodene komponente, naprimer pokrov školjke, ki se avtomatsko dviga in spušča, masažne kadi, vodovodne pipe, ki jih krmilimo z senzorji gibanja itd.

Domišljija torej nima meja, omejuje vas lahko le denarnica!


Kopalna kad prosti stresu

V sodobnih časih, ko se vsem nekam mudi in nam tempo življenja le redko dopušča, da se umirimo, sprostimo in za trenutek pozabimo na vse skrbi, je še kako pomembno, da si znamo vzeti čas zase. S tem ne namigujemo na to, da pošljete vse k vragu in se odpravite na dopust, ampak na tistih dnevnih 30 minut, ko vas nihče ne moti.

Idealna rešitev po napornem delovnem dnevu je topla kopel, ki je popolno zdravilo proti stresu. Zatemnite luči, prižgite svečke in v vodo vlijte nekaj kapljic eteričnega olja kamilice ali sivke, ki delujeta pomirjujoče. Kopalna kad naj ne vsebuje premrzle ali prevroče vode, prav tako naj bo tudi kopalnica primerne temperature, saj boste v kadi preživeli nekaj časa. Pozitiven vpliv na stres ima tudi morska sol, ki blagodejno deluje na sproščanje in probleme s sklepi.

Za idealno blažitev stresa v vaši kopalnici je  pomembna tudi prava kopalna kad, sama izbira barve in pravilno razporejena kopalniška oprema, da se v vaši kopalnici počutite res udobno in sproščeno.