ponedeljek, 28. oktober 2013

Vodna terapija in kopalna kad

Sebastian Kneipp je bil vodni terapevt, ki je razvil naravno obliko zdravilstva. Že pri 27 letih je odkril zdravilne učinke vode in zelišč ter ugotovil, da kopalna kad napolnjena s toplo vodo širi krvne žile, mrzla voda jih krči, rastlinski dodatki pa blagodejno učinkujejo na telo.

Zdravljenje po Kneippu se deli na pet stopenj : Hidroterapija, Prehrambena terapija, Terapija gibanja, Filoterapija in Teorija urejenega življenja.

Hidroterapija uporablja za zdravljenje moč vode. Telo se različno odziva na vroče in hladne dražljaje, ki stimulirajo imunski sistem, pospešijo cirkulacijo krvi, zmanjšajo občutljivost na bolečino itd.

Domača kopalna kad vam torej lahko služi tudi za naravno zdravljenje. Poznamo navadne, izmenične, rastoče in padajoče kopeli. Pri navadnih temperatura ostaja ista, pri izmeničnih topli kopeli sledi mrzla, pri rastočih se temperatura povečuje, pri padajočih pa pada.

Pred začetkom terapije mora biti telo dovolj ogreto in prekrvavljeno, svetujemo tudi, da se pred začetkom zdravljenja posvetujete z vašim zdravnikom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar