ponedeljek, 30. december 2013

Tulip kopalna kad

Tulip je revolucionarna kopalna kad, ki je zaradi svoje oblike namenjena manjšim kopalnicam. Ideja, kot je najverjetneje tudi že iz slike razvidno, izhaja iz tulipanovega cveta, saj ima podobno obliko. Ko je odprta, deluje kot kopalna kad, ko je zaprta, pa deluje kot tuš kabina.

V zaprtem oz. pokončnem položaju zavzame zelo malo prostora, zato je primerna za manjše kopalnice, v katere drugače nebi namestili kopalne kadi. Odlikujejo jo tudi podvodni motorčki in masažerji ter različni nastavljivi programi, kar zagotavlja izjemno uporabniško izkušnjo. 
 
 
Tulip kopalna kad je patentirana, išče pa še proizvajalca.

torek, 24. december 2013

Najdražja kopalna kad na svetu

Najdražja kopalna kad na svetu je bila prodana v Dubaiu, imenuje pa se Le Grand Queen. Njena posebnost je, da je bila izdelana iz zelo redkega kamna, ki ga najdemo le v vulkanskem gorovju v Indoneziji.

Nekateri verjamejo, da ima ta kamen zdravilne sposobnosti, kar je bil tudi glavni dejavnik določanja cene te kopalne kadi, ki znaša kar miljon funtov. Le Grand Queen kopalna kad je unikat, torej bo sto miljonov let energije, ki jo kamen drži v sebi, zdravilno pomagalo le enemu lastniku.

To, da je kopalna kad res nekaj posebnega, so verjele tudi stare egipčanske, kitajske in arabske civilizacije, upamo pa, da v to verjame tudi njen novi lastnik. 
 
 
kopalna kad


ponedeljek, 23. december 2013

Kopalna kad v obliki ženskega čevlja

To, da je lahko kopalna kad nenavadne oblike, smo že v nekaj člankih dokazali in tudi tokrat smo pripravili precej izjemen primer tega. Predstavljamo vam briljantno, zapeljivo in elegantno kopalno kad v obliki ženskega čevlja z visoko petko.

Unikatna kopalna kad je nastala v Italiji, izdelalo pa jo je podjetje Sicis, ki je poskrbelo že za kar nekaj umetniških del, zasluženih za naše občudovanje. Zgrajena je iz miniaturnih steklenih delcev, še dodatno pa je okrašena iz ploščic v umetniški obliki mozaika. Njena posebnost je tudi to, da voda, ki prihaja iz najvišjega dela kadi, nežno masira vaše rame in vam tako omogoča, da se lahko sprostite in v kopeli resnično uživate.

kopalna kad

Takšna kopalna kad bo potrebovala kar veliko prostora v vaši kopalnici, za njo pa boste odšteli vsaj 17.000 dolarjev. 

sreda, 18. december 2013

Kopalnice in neonske luči

Super ideja za popestritev vaše domače kopalnice je uporaba neonskih luči. Sicer je to dokaj specifična zadeva in ni ravno za vsakega, nekaterim je to všeč, drugim pač ni, uporaba mora pa biti predvsem zmerna.

Če imate moderen tuš, ki je vgrajen kar na kopalniški strop in iz njega teče voda kot nekakšen dež, ga lahko dodatno modernizirate z uporabo neonskih svetilk. Če želite dobiti pravi efekt morajo biti le-te seveda različnih barv, med uporabo pa ostale luči ugasnite. Na takšen način lahko z izbiro primerne glasbe ustvarite čudovit romantičen ambient. 
 
kopalnice
 
Če na primer ne želite posegati v kopalniško opremo vaše kopalnice in karkoli spreminjati, lahko neonske luči preprosto dodate, saj se jih dobi tudi v obliki sveč. Postavite jih ob kopalno kad in topla kopel bo postala čisto posebno doživetje. 
 
kopalnice
 

ponedeljek, 16. december 2013

Božična kopalniška oprema

V božičnem vzdušju lahko okrasite celoten dom, zakaj nebi v takšnem stilu imeli tudi kopalnice? Seveda bo vaša kopalniška oprema ostala ista, barve sten tudi, govorimo bolj o božičnih okraskih, s katerimi popestrite prostor.

kopalniška oprema

En način okrasitve je, da se dejansko kopalniška oprema niti malo ne spremeni, dodate samo lučke, smrekco, darila, ikebane in podobno. Pri drugem načinu pa stvari malce spremenimo, in sicer zamenjamo preprogo ter kopalniško zaveso, prav tako lahko toaletni školjki dodamo preprogo in pokrivalo, odstranimo kozarec za zobno ščetko in na omarico postavimo “ho ho ho” skodelico, toaletni papir nam lahko drži kar snežak, tekoče milo pa dobimo iz rdečega škornja. 
 
kopalniška oprema
 
kopalniška oprema
 

Ročno izdelane granitne kopalne kadi

Granit je zrnasta magmatska kamnina, primerna pa je tudi za kopalne kadi. Izdelane so ročno s kladivom in dleto, zato je vsaka unikatna, kombinirajo pa preprost japonski stil s sodobnimi trendi.

Odlikuje jih njihova prezenca, saj granitne kopalne kadi delujejo zelo masivno in v prostoru resnično pridejo do izraza. Za takšne kopalne kadi velja, da imajo nek poseben značaj, saj naj bi vsaka vsebovala košček kamnosekove duše. V dom prinesejo občutek večnosti oz. brezčasja, ki je dandanes še kako pomemben, saj se nam vsem nekam mudi in se le redko lahko sprostimo.

kopalne kadi
Navadno jih lahko dobite v štirih barvah, odšteti pa boste morali nekje med 10.000 in 16.000 dolarji. 

sreda, 11. december 2013

Baročna kopalna kad

Če opremljate vašo kopalnico v staromodnem slogu in želite, da bi temu stilu ustrezala tudi vaša kopalna kad, imamo dobro novico za vas. Nič več vam ne bo treba brskati po oglasnikih in iskati stare rabljene kadi, saj se starinska kopalna kad dandanes lahko dobi že kar nova.

Čudovita kopalna kad v baročnem slogu je izdelana ročno v Italiji. Mislili so na vse, saj je kad okrašena z raznimi okraski in detajli, ki izražajo moč, obilje in načelo absolutizma, kot se za barok tudi spodobi.

Veličastna baročna kopalna kad brez dvoma predstavlja osrednji in najpomembnejši del vaše kopalnice, za njo pa boste odšteli slabih 4000 dolarjev. 
 



torek, 10. december 2013

Osvežite kopalnice z poslikavo sten

Danes bomo pisali o zanimivih poslikavah sten, s katerimi boste vaše kopalnice osvežili in jim dodali nek svoj čar. 
Prva ideja so črte oz. trakovi različnih barv, ki v prostor vnesejo občutek brezmejnosti in gibanja. Odlično jih lahko kombinirate z ostalo kopalniško opremo in ustvarite unikaten ambient, v katerem se boste počutili udobno in domače. Nekatere kopalnice, ki nimajo naravne svetlobe, lahko delujejo precej utesnjeno in se v njih težko sprostimo. Z malce domišljije lahko postane stena nad kopalno kadjo pogled na peščeno plažo, čudovito naravo, gore ali pa vesolje. 
 
Stene lahko tudi samo okrasite z raznimi zabavnimi ali motivacijskimi napisi, ki vam polepšajo jutro, vas spravijo v smeh, ali pa spomnejo na življenska načela, po katerih se trudite živeti. 
 
Preženite monotonost vsakdana in vaše kopalnice spremenite v oazo domišljije, svežine in miru.